Hanobenie miesta posledného odpočinku. Nález granátov

07.04.2009 Celý región

Hanobenie miesta posledného odpočinku:\r\nNa polícií v Bardejove oznámil včera 59 ročný muž poškodenie náhrobného kameňa
Doposiaľ neznámy páchateľ v 2dobe od 9.3.2009 do 5.4.2009 na cintoríne svätého Michala v Bardejove na jednom z hrobov zvalil betónový kríž, 2 betónové kvetináče a betónovú náhrobnú dosku, na ktorej sa nachádzala sklenená doska s menami zosnulých. Celková škoda bola vyčíslená na 400, - EUR. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin hanobenia miesta posledného odpočinku.

Nález munície z II. sv. vojny:
Prešovský policajný pyrotechnik včera zasahoval pri dvoch nálezoch munície z II. sv. vojny.
Prvý nález oznámil na polícií 47 ročný muž z Vyšnej Jablonky, okr. Humenné. Ten pri prechádzke v lese pri obci Vyšná Jablonka pod kopcom zvanom Vysoký Grúň, našiel v zemi pod koreňmi 10 ks delostreleckých granátov Československej výroby pochádzajúcich z obdobia II. sv. vojny.
Druhý nález oznámil včera dopoludnia zamestnanec istej firmy, ktorá vykonáva výkopové práce v obci Sačurov, okr. Vranov n/Topľou. Práce robili v areáli miestnej materskej školy, pričom našli dva mínometné granáty. Miesto nálezu polícia zaistila a boli vykonané opatrenia v budove materskej škôlky.
V oboch prípadoch nájdené granáty pyrotechnik zaistil a zneškodnil.
 

Vyberte región